Va händer i helgen?Kan vi inte ha fest snart? Saknar mina festgummor! 

Nellys bästa vän =)

image9
Kaninen Anders

Nelly kan sitta, ligga eller stå och titta på Anders i all evighet. 

Anders flyttade in i stallet i vintras så grannen ida inte behövde ha honom inomhus. De är hon som har döpt honom till anders. Helknäppt namn på en kanin haha, jag kallar honom för haren :)  Sen han flyttade in i stallet så har Nelly alltid nånting att göra medan jag mockar och pysslar,  hon blir liksom aldrig less på att titta på honom.


Ridtur i skogen

Igår var det en sån fin dag så jag for ut med hästarna på en tur upp mot berget. Jag tog bara tränset i handen och gick till hagen tränsade Diana, hoppasde upp och så for vi. Rolle och Nelly fick springa bredvid. Till en början när vi skulle gå förbi lagårn så hittade Rolle en hötuss som han tyckte var mycke intressantare att mumsa på än att fara ut och motionera så vi hann uppför halva backen innan Rolle upptäckte att han höll på att bli ensam kvar där. Å jäklar vilken fart det blev på honom, full galopp uppför hela backen! de såg för roligt ut, finns inge roligare än att se rolle släppa loss och springa så det ryker. Ja skrattade så jag höll på att glida av Diana.
Nelly märker ju oxå att de är bus på G så hon blev ju helt till sig hon oxå :) Hon är lite oförsiktig när hon följer med på ridturerna, hon springer sick sack mellan hästarna och retar dem och just när de försöker nafsa till henne så sticker hon iväg som en blixt och de syns att hon bara retas med dem! Ibland har de varit riktigt nära att Rolle fått tag i henne, men hon är lite för snabb för honom. Vore nästan bra om han fickk nafsa till henne så hon lär sig att vara mer försiktig kring hästarna just när vi är ute och rider. Annars i stallet är hon och Rolle jättegulliga med varandra. Hon brukar slicka honom i ansiktet och på öronen, det ser jättesött ut.
 

Nu ska jag gå och bokföra! Ha det fint


Min nya blogg

Ännu en ny blogg! Ja har insett att nightlife inte var så roligt ändå... speciellt när Karl petter verkar ha tagit bort sin sida... vilken nörd jag är! haha nä men nightlife kändes inte så personligt heller. Var som mest en oseriös raggningssida. Men den kan ju va kul att ha för skojs skull. Men för att blogga är nog den här sidan bäst, den känns mer personlig iallafall. Så här kan ja skriva hur mycke ja vill om mitt bonderi och mitt liv i övrigt.

Ja sitter för tillfället och bokför, men tog en liten paus för att blogga lite. De här med bokföringen har varit ett stort orosmoment för mig, ja har varit så rädd att ja inte ska fixa det så jag har skjutit upp det hela tiden, men nu har jag äntligen tagit itu med det och det var lättare än jag trodde. Mycke lättare än när vi fick hålla på med det på grans. Blir väl lättare när det handlar om ens egna ekonomi och veriffer. Så nu känns det som om en sten har lossnat från mitt hjärta när jag äntligen har börjat iallafall. 

Jag har bestämt mig för att gå en kurs som handlar om nötköttsproduktion och består av tre träffar. Där ska det diskuteras hur marknaden för oss nötköttsproducenter ser ut och om de finns behov av mer kött och fler producenter och så kommer vi göra studiebesök på olika gårdar. Kan bli intressant att få veta hur framtiden kommer bli för jag funderar verkligen mycke på hur allt ska bli. om man ska lägga ner eller om de finns en möjlihet att fortsätta med dikorna och köttdjuren. De har sett lite dystert ut för mig på sista tiden, men på den här kursen kanske man kan få ideer eller så inser man att det inte funkar. Ja hoppas då att jag åker hem med mindre frågetecken än när jag åkte dit iallafall. Nu ska jag bara försöka få med mig kollegorna från selet, Kjell och Erja för de vore kul att åka dit med nån man känner,Nä nu ska jag fortsätta med bokföringen! Ha de fint!

RSS 2.0