Färjan

igår for jag å Emma på färjan. Var första gången ja var där och ja var helnöjd! Dit ska vi igen =D

 Så fint och somrigt att vara och festa på en båt!
Jag och Emma
Jag, Emma och en trevlig kille som ja inte minns va han hette.

Vi spårade ur på vägen hem haha hade en massa mystiska bilder på mobilen!
De där vara bara några..... de andra får bara jag å emma se.

Hingstarna från Västmark

Tänk att de finns tre arabhingstar i vår lilla by!                    Fotograf Linnea Granström


Här har vi Nordique som ägs av Marie Andersson
Fortal som ägs av Jenny Jonsson
 Cerum som oxå ägs av Jenny Jonsson


Nordique

Idag for Linnea ut och red Maries arab hingst Nordique, jag följde med som sällskap och fotograf. Blev bara en lugn tur eftersom han inte ridits på länge. Han är så grann och han såg ut att tycka det var kul att få komma ut och röra lite på sig :)  Tror Linnea blev lite kär i honom så hon far nog snart dit och rider igen =P 
Så fina!

Måste bara lägga in en bild på Maries hund Dyno som bara är för söt!!
här har han just somnat på Linneas ben.


Hej å hå!

Är ganska så klar med slåttern. Har en stor åker kvar som det förhoppningsvis blir bra hästhö på. Hela sommaren har det ju varit så himla ostadigt väder och regnat nästan var tredje dag. Men nu har de lovat sol i flera dagar så då tar jag hästhö-ängen. Gör ju inget att det är lite sent slaget, blir bra fjording hö :)
Så jag hoppas på riktigt fint torr hö!
Polar på med det ena och de andra här på gården. Känner mig nästan lite ledig emellanåt, men riktigt ledig blir man aldrig. Går morgon och kväll och kollar korna och hästarna tar ju sin tid varje dag oxå. plus att det alltid är nått som behöver göras. Har tömt lagårn på skit så nu är det bara att ta in högtryckstvätten och göra fint där inne. Men ja funderar på att vänta med det till skolorna börjar igen för då får jag min praktikant Andreas som kommer och praktiserar några dar i veckan eftersom han går iv programmet, sen ska har välja grans, tror han iallafall, bra val!
Så högtryckstvätteri är ett bra praktikant-jobb =)
Är ju ändå inte bråttom att få in kalvarna.

Storebror och hans familj från göteborg har varit här i en och en halv vecka. Jättekul att träffa tvillingtjejerna som växer så det knakar! Roligt att träffa hela familjen eftersom vi ses så sällan. Hoppas de snart kan flytta upp! Skulle vara så kul att ha dem närmare så vi fick se dem oftare.
Här är en bild på tjejerna.


Den enda bilden på dem som jag hann ta! Typiskt... Här var de påväg till badstranden.
Tycker inte att jag hann vara med dem så mycke som jag hade velat, men vi hann med att rida och så fick de åka ganska mycke traktor med mig så jag hoppas de hade lite kul med mig iallafall.

Marie, brorsans sambo har börjat som Mary kay konsult så givetvis har hon nu fått värva mig, syrran och mamma så numera är vi hennes kunder. Jag hade ju redan en annan konsult, hon var jättebra hon oxå, men klart man ska gå över och stötta familjemedlemmar så jag har bytt nu. Vi hade en jättetrevlig spa kväll där vi fick ha fotbad och prova spagrejer till benen och fötterna (gick att använda på hela kroppen, men vi provade bara på fötter och ben)  Jättebra saker som jag såklart ville köpa, men jag har inte råd med allt jag vill ha. Hon sålde ut smink som snart skulle utgå ur sortimentet så jag fick tag i en jättefin guldig ögonskugga för ett riktigt bra pris, ett läppstift och så hade hon kvar en dosa med bronzer pudret som inte går att få tag i längre!  Klart att jag var tvungen att köpa det med! Har länge velat ha det. Så det var en jättekul kväll, vi satt och surrade rätt länge. Är som så kul med sånna där tjejträffar :)Har hästar ett sjätte sinne?

För nån kväll sedan var jag ute och red båda mina hästar, bara en liten snabbis upp mot skogen för att jogga igång magarna deras eftersom jag fick dåligt samvete över att de fått gå och lata sig och proppa i sig massor med gräs utan motion i flera dagar. Magarna såg ut som tunnor , och ja tänkte att nu ska vi minsann fara ut så magen kommer igång. Tro mig den kom igång, de hördes på långa vägar. *skratt* 

Det märkliga denna kväll var att Rolle, som annars alltid är lat och inte sådär jättesugen på att fara och springa efter en lång lat dag, var allt annat än lat.... han hade jättebråttom, travade nästan t.o.m. i nedförsbackarna!  och verkade väldigt bestämd med vars han var på väg. Mot hästbegravningsplatsen, Hästvilan.  Där har jag begravt fem av mina egna hästar, vår kära hund, och trettiotalet andra hästar som folk hört av sig och velat få begravda där.  Det är en lugn och mysig plats och jag rider ofta förbi där. Men den här kvällen kändes det nästan lite kusligt, dimman hade lagt sig över vägen just innan sista backen upp mot begravningsplatsen och rolle sprang för fullt, sen lyfte han huvudet och gnäggade högt och tydligt. Då rös jag... Jag tycker på ett sätt det är jättevacker tanke att Rolle kanske känner nån av hästarnas närvaro och gnäggade till dem, men dimman och skymningen gjorde att jag blev lite feg och jag bad Rolle att vi skulle vända om. Lite motvilligt vände han om och så var vi snart hemma...'
Sånna där saker tycker jag är väldigt häftiga, kanske var det jag som fick fantasin att skena iväg lite eller så ligger det nå i det jag säger, ja vet inte... men det är märkligt att han ibland känner sån dragning till begravningsplatsen, för det har faktiskt hänt nån gång tidigare oxå.


Vad såg du där i dimman Rolle?

Arabutställning

Igår for jag, Linnea (brorsans tjej) Ida (grannens dotter) och Lydia (Linneas lillasyster) och såg på arabutställnningen som hölls på piteå ridklubb. Var fem araber från västmark som skulle ställas ut varav tre hingstar. Tyvärr tog batteriet slut i min kamera så jag hann inte fota nån av hingstarna!! Snacka om att jag blev less... dessutom glömde jag mitt braiga objektiv som som jag kunde ha använt så jag fick fina närbilder även på avstånd. Så fotandet gick åt skogen för mig den dagen, men jag fick ju se skönheterna iallafall och Linnea hade bättre tur med sitt fotograferande och fick massor av fina bilder. Ska sno några bilder sen på hingstarna från västmark så jag får visa vilka skönheter som finns här =)  
Var iallafall en rolig dag, vi käkade på sunes medan det var lunchpaus och jag hann med att göra bort mig i trafiken (som jag ofta gör när jag är i piteå)  råkade missa att jag körde om en bilkö och kom körand i mötande bilarnas körfält, då tutade några av de bilarna som jag just kört om och jag insåg misstaget och fick skamset backa tillbaka... så skämmigt! men men de är jag i ett nötskal när jag är i en stad som jag inte är riktigt säker på..

Här kommer några av mina bilder från utställningen.


Ruskigt vacker fux, alldeles guldfärgad man!
 
Ungstoet Habebti som ägs av Marie Andersson från Västmark. Här kom det just en regnskur!
Godania sto från Västmark, ägs oxå av Marie Andersson, rids av Ida, min grannes dotter.Habebti igen.
Jag tror det här var en avkomma av Primo! Vann sin klass.


Farmor

Idag somnade vår farmor in för alltid.Men i mitt minne finns hon alltid kvar.
Älskade farmor, tack för allt.

Första skörden

Ja blir tokig på de ostadiga vädret. Nu regnar det igen och jag har hö liggandes på tre åkrar. Blev 80 balar idag under eftermiddan sen blev det fel på rundbalspressen och då var klockan redan kring tio så de var bara inse att vi inte skulle hinna mer ikväll.

Har inte gjort så mycke annat än jobbat med slåttern nu i lite mer än en vecka.. internet har inte funkat och jag har varit ruskigt hemlig, inte hört av mig till nån av polarna... förlåt, men jag har helt enkelt inte hunnit. Ja har inte ens hunnit rida....

Har bara bott i dessa två fordon...

(bilder från ifjol)


RSS 2.0