Inte så lyckat...


Till vänster är en gammal trasig pick-up pinne, till höger en ny... av FEL sort!!
Hade precis skruvat bort ca 20 trasiga pinnar och skulle precis börja sätta dit de nya när jag upptäckte att traktorcity skickat fel pinnar!!
Så nu måste jag vänta till måndag innan jag får ihop pick-upen.  Suck, jag som ville få det fördigt och kanske rulla redan i morgon. Känns konstigt att vi inte har börjat med första skörden än. men va gör man när de regnar en hel vecka. Annars brukar vi ju i vanliga fall vara igång just efter midsommar.


GrubblarenFinns det 24 års kriser? i såfall tror jag att ja har en sån.....Livet är tungt ibland.


En rävbäbis

Naaaw ja såg en jättesöt liten rävunge inatt när jag for och kollade till korna! Gud så söt och liten den var! den kom gåend efter vägen, blev nyfiken på min bil och sen sprang den iväg. Hoppas den har sin mamma nånstans... blir så orolig när ja ser sånna där små sötisar utan sin mamma.Synd att jag inte hade en bättre mobilkamera!

Min arbetskompis

Nelly har lärt sig att åka skopa ensam! Kolla in bilden =)Matte är så stolt!
hon följer med mig vars jag än far. Här ska vi iväg och bygga hage.

Smutsigt jobb!

Nä ingen fransk manikyr/ pedikyr eller va de nu heter hehe
Ja är en riktig lortgris på jobbet och skulle verkligen inte passa i långa vackra välpolerade naglar (även om jag gärna skulle vilja ha sånna vid tillfällen då man vill va lite extra fin)
Idag har jag vart till piteå och köpt nya framdäck till Deutzen. Kolla in de gamla, så nötta!
Har verkligen sämst orienteringssinne, tur att Simon kunde guida mig via telefon för jag körde fel flera gånger. Skämmigt... Tack sötis!Sen var de dags för det här! Byta pick up pinnar på rundbalspressen. Usch hata!  Jävulskt trist för en som hatar att skruva. (nee ja behöver ingen som viskar i mitt öra att ja kanske har valt fel jobb om jag hatar att skruva) Önskar bara att ja hade massor med pengar att sätta sprätt på så skulle jag lämna in sånna här trista saker till en verkstad.

Theodor

Har inte haft några bilder på min storasysters nyfödde son, men igår kom de förbi hos mamma å pappa och då passade jag såklart på att fota lite :)  Theodor föddes på nationaldagen!Så sööt!

Tryggast hos mamma :)Redo för hemfärd :)

Sex and the city filmen!

Igår såg vi den jag och Linda! 
Behöver jag ens säga att den var bra? 
Den var ruskigt bra! Alla kvinnor som inte kan få nog av sex and the city borde gå och se den!


Midsommarfest

De blev en liten midsommarfest ändå :)  Hade egentligen bara tänkt se film med Linda , men efter att vi fått en inbjudan av patrik och marie (några grannar) att komma dit där de var ca 15 pers så kändes de roligare att festa lite ändå. Så efter nån timmes förfest så styrde vi gammeltraktorn mot festen. Då hade vi även fått med oss grannen och hans kompis som glatt liftade i skopan eftersom de skulle åt samma håll för att mata hundarna och sen komma till festen de oxå.
Men när vi väl var framme så visade det sig att festen höll på att dö ut, men en av festdeltagarna (Daniel) bjöd hem oss på fest hos honom och hans tjej Elin, så de var bara att hoppa in i deras bil och förflytta oss till selet. Så där fortsatte festen :) Var riktigt kul faktiskt. Har däremot blivit väldigt dålig på att komma ihåg att fota på fester så nu har jag inga bilder och ja ska inte sno Lindas =PJag å Linda (dock gammalt kort)

Dan efter vaknade jag och Linda pigga och fräscha okej kanske inte pigga, men iallafall inte bakis! käkade frukost och sen tog vi Nelly med oss och gick för att se när killarna körde vattenskoter i västmarkssjön =D
Hoppsan här var de nån som trillade i :) Nelly är ju givetvis där direkt haha
Parfym från usa tack :)

Jag vill ha Shania Twains doft! Tyvärr säljs den inte ens i sverige =(


Shania PhotoShania Starlight by Stetson

Vet inte ens hur den luktar men den måste ju lukta gott om Shania har gjort den =P  Vilken nörd jag är!


Midsommar

Jaha då var det midsommar :)  Jag har ingenting planerat inför kvällen, känner faktiskt inte för att göra nånting speciellt.. de får bli det de blir.
Gick faktiskt på stan några timmar idag. Vissa affärer hade ju öppet bla. hemtex där jag fyndade två lyktor och ett par vita fina plastblommor för halva priset, allt blev tillsammans bara 160 spänn!  har länge velat ha sånna där lyktor, de
är ju så fina! 


Plockade en liten söt midsommarbukett, plockade en åt farmor oxå och for med den till henne. Lilla farmor har nog inte så länge kvar att leva, hon är så svag och trött. Hon var iallafall vaken när jag kom och hon hörde allt jag sa och hon blev glad för buketten med blommor från västmark.

Diana och Rolle

Fick så fina kort på gubben och gumman igår som jag bara måste visa.

RolleGillar att fota nerifrån så de blir en stoor mule, eftersom jag ääälskar mular =D

DianaSå vackra!


Hoppsan!den här synen möttes vi av igår. De var pappa som hade ställt traktorn med fulllastat tippvagn på min hagtråd till hästhagen så givetvis flyttade jag ekipaget så jag kunde stänga hagen. Sen parkerade jag traktorn på samma ställe la i handbromsen och en växel + satte en sten framför framhjulet, sen gick jag därifrån. Strax därefter hände detta... Suck!
Vi kopplade både 4300 an och deutchen och drog baklänges, men ekipaget gick inte att rubba! Till sist fick vi ta hjälp av en grävare som höll på med föräldrarnas nya tomt några kilometer från oss.Vi försökte tippa av de tunga gruset, men de skulle vi inte ha försökt för då gick tipptuben sönder! Fatta vilken otursdag!


Tillsist när vi fick bort gruset som låg och tröck på med säkert 7 ton så fick vi loss ekipaget.Väldigt behändig liten grävare! en sån skulle man ha :)Simon var nöjd när han fick köra grävmaskinistens John Dyr (deere)
Grönbete

I fredags var det äntligen dags för betessläppet! Alltid lika roligt att se hur glada kossorna blir när de får stora fina hagar med massor av gott gräs!


Har man ingen tjur i hagen så får man lösa de själv hehe :)
Tjuren kommer till deras hage på nån vecka, han har fullt upp med kvigorna som är i en annan hage.


Idag gjorde jag en riktig tabbe!

Nu har det kommit tre små kalvar :) Svartis fick inte tvillingar som jag trodde, men däremot fick hon en svart kalv med vita tecken. De var årets första svarta kalv! Ska ta bilder på den i morgon när den får komma ut.

image139

image140

Ser fram emot att få släppa dem till grönbetet :)

image141

Idag var det lite spänning på gården, ja kan faktiskt inte minnas när ja sist sprang så fort i panik för att hämta nånting. De var jag som klantade mig rejält när jag skulle köra ut en tunna med svämgödsel. jag hade stannat traktorn och trampat i handbromsen eftersom jag skulle gå ut och prata med pappa som just kom förbi med harven, sen hoppade jag i traktorn la i lågväxeln och körde igång spridningen,men glömde handbromsen!! hann köra bit innan det började lukta bränt och kom rök, stannade traktorn och hoppade ut och kikade. Det rök, men de har vi varit med om förr när nån har glömt att drampa ur handbromsen, men sen kom lågorna! Ja hade alltså lyckats få traktorn till att börja brinna! Jag rusade i panik och hämtade brandsläckaren i stallet och innan jag hade hunnit tillbaka så var både pappa och brorsan där och försökte släcka med hjälp av en handduk. När ja sen kom med släckaren så gick de snabbt att släcka elden. Pappa fyrade av ett moln av pulver från släckaren och naturligtvis lyckades både jag och brorsan dra efter andan just när molnet av pulver var i luften så nu har vi gått och hostat i flera timmar! De var inte skönt att dra in de där pulvret i lungorna kan ja säga.

Ja var inte så lycklig över va jag hade lyckats med, hur ofta händer de att man kör med handbromsen i tills de börjar brinna... inte så ofta kanske. Nåja de låg lite hörester från förra året där det tog eld så de har väl oxå med saken att göra, plus att de var torrt och dammigt och jag körde med lågväxeln och då är traktorn extra stark när det går tungt, så de var väl lite därför jag inte kände av att handbromsen låg i. Men de var ändå väldigt klantigt av mig, de erkänner jag!

Nu när jag rengjort den så syns de inte ens att det har brunnit och de enda som blev skadat var en kabel och så två slangar som går till en tub som styr kraftöverföringen, men de fixar vi i morgon.

image138

Tur att gamla bettan gick att rädda!


RSS 2.0