Bondeliv.se

Äntligen en mötesplats för oss bönder! Läste ATL i morse och fick till min stora förtjusning se att lantmännen har startat en mötesplats för bönder på internet. Där kan man blogga, diskutera,gå med i klubbar, ställa frågor till experter, knyta bekantskap med andra som oxå har nånting med skog eller jordbruk att göra. Sidan är ju väldigt nystartad än så länge och har bara ett femtiotal medlemmar än så länge. Men de lär de ju bli ändring på snart. Så alla lantbruksintresserade som ser detta, gå och bli medlem!

Fullt upp!

Har jobbat så inni nordens mycke nu sista veckorna. är helt slut på kvällarna, men kan ändå inte låta bli att vara en nattmänniska och vara uppe hur sent som helst fast jag egentligen borde sova. När ska jag lära mig?
Brorsan hjälpte mig att fixa gödselspridaren så nu har jag äntligen spridit klart för i år. Nu ska den bara rengöras och ställas in så får vi repa oljeläckan när vi får tid. Alltid lika roligt att tvätta gödselvagn med högtryckstvätt!! den som aldrig har provat är välkommen hem till mig i morgon och prova på. *ler ironinskt*
Så i morgon blir den stora tvättardagen och maskinerna ska ställas undan inför vintern.

I morse var det riktigt frostigt när jag vaknade. Allt var fruset och sjön hade fått ett svagt lager med is närmast strandkanten. Riktigt kallt var det i några timmar, sen kom regnet.... å nu har det regnat nästan hela dan och hela gården är som en stor gyttjepöl... jag hatar den här tiden! Har varit på så dåligt humör bara för att de ser förjävligt ut i kohagarna och så fort man ska in och göra nå i hagen, typ utfodra eller ströa så blir stövlarna fulla med skit å elände som man inte har nå annat väl än å dra in i traktorhytten. Blir inte bättre heller för att man upptäcker att man har hål i stöveln =(

Förra veckan var det full aktivitet på åkrarna i västmark. Jag ska arrendera en grannes ängar och då har vi fyllt igen två diken som gränsar till mina andra ängar så det blir ett helt stort fält istället. Så då skulle det först röjas runt dikena sen grävas ut ur diken så vi fick ner ett rör nog djupt, sen fylla på med spån kring röret och så på med jord. De tog tid! Speciellt eftersom vi gjorde allt med våra egna traktorer och inte lejde en grävare. Under tiden som vi höll på med de där projektet så ställde grannen upp och plöjde ängarna med sin nya Fergusson, stort tack till honom!

Tog några bilder en av dagarna.


Fikapaus!

"Tigern" kom med spån.Ingemar plöjde
Ante (min praktikant) drog undan sly och goade med Nelly =)


Å jag och farsan fixade dikena.haha den bjuder jag på! (ante bakom kameran)


Kissemissarna

Nu har busungarna bott hos mig i en vecka :) De funkar jättebra! Nelly har blivit lugnare när vi har blivit fler i huset.  Nu har hon ju nån att leka med när inte matte har tid. 
 


Reparationer

Laddade ett stort lass med fastgödsel i lördags och tänkte att nu jäklar ska jag sprida tills de inte finns nå mer att sprida... hann köra ett lass sen gick ena bottenmattan av!  Måttligt kul. Hatar när saker går sönder. Så nu står gödselspridaren i maskinhallen med trasig bottenmatta och en stor pöl med olja under sig (pga trasig packning) med andra ord, i stort behov av rep. Kommer bara att laga mattan, sen köra igång igen, så får vi fixa packningen senare.  Tur att ja har en bror som är duktig på att skruva och är snäll å hjälper mig. Vet inte va jag skulle göra utan honom!


Här anländer jag med trasiga spridaren... den var billig då kan ja lova!!  Första snön kom den dagen oxå, det snöar på bilden. Som tur var kom regnet sen.


Höst

Hösten är vacker så länge löven är kvar i träden.. när de faller känns allt bara så grått och trist. älskar fota naturen och allt i kring mig så nu har jag gjort mig själv en tjänst och köpt en systemkamera som jag verkligen är supernöjd med!
Självklart har jag tagit med mig den och fotat lite när jag fått lite tid över på jobbet. Förra veckan röjde vi "Skogen" som växt upp runt dikeskanterna på en av åkrarna jag arrenderar. Slyn hade växt in nästan 5 meter på de värsta ställen så det behövdes verkligen!
Till hjälp hade jag morsan och farsan och Eskil som sen kom och körde bort riset. Toppenfina höstdagar fick vi medan vi jobbade, sen blev vi klara lagomt till första snön och regnrusket!


Farsan och morsan & Nelly, kaffepaus :)Nelly var såklart  med oxå :)


Farsan och Eskil


Eskils ekipageMjöfjärden

Tog med mig Nelly och åkte ut med Emma till hennes föräldrars stuga i mjöfjärden :)  Där fick Nelly en ny bästa vän!


Akela och Nelly


Emma och Akela :)

  
Haha lyckades plåta Nelly i en rätt kul vinkel =DFull rulle!!


Älskar utsikten!


Stugan


Akela


Det var en som sov sött sen efter lekstunden kan jag lova!


RSS 2.0