Helgen

I helgen hände en tråkig sak... jag var tvungen att be pappa skjuta en av mina dikor eftersom hon varit väldigt sjuk i flera dar och inte svarade på medicinen. Alltid tråkigt när sånt där händer men hon led och blev bara sämre så då fanns det bara en sak att göra.

Marie var förbi med sin unghäst Geronimo, har inte sett honom sen han var litet föl för sen åkte han på träning till södra sverige men nu är han tillbaka och han är jättegrann :) 

Buffeln har fått en kalv, så nu har jag 29 kalvar. 

 

Heidi har varit förbi med sin kanin som ska få bo med mina eftersom hon ska flytta söderut.Jag är fundersam om jag verkligen köpte en hund när jag köpte Nelly, eller var de kanske ett får?!?  *skratt*
Kolla in bilden från när jag precis borstat henne!Massor av ull, åh förlåt ja menar hår!


Hann även med att partaja en kväll med Emma å hennes pajalapolare, de var svinkul och för en gång skull var jag lagomt lullig =P tyvärr har vi blivit väldigt dåliga på att fota partybilder, får ta och bli bättre på de gumman!


Maskinvisning

I torsdags for jag, brorsan, Oskar å Johan iväg till flarken i skellefteå för att kolla på maskinvisningen som lantmännen hade anordnat.
 
Var en riktigt bra visning och kul att göra nånting annat för en gång skull :) 
Men jag måste bara säga att jag kände mig lite malplacerad för när vi stod där på fältet och alla ekipagen skulle visas så upptäckte jag att jag var den enda kvinnan i hela församlingen.... Då saknade jag dig Lena, den enda kvinna jag vet än så länge som oxå skulle vara intresserad av en sån här grej =P  synd att du bor så långt bort!

 
Jättefendt med slåtterkross på 12 meter! brorsan som ändå är rätt lång poserar vid framdäcket =P


 Min drömtraktor! Både jag och brorsan blev lite kär... Valtra N101 . Tänk om de skulle bli en sån i framtiden!


        

Smirrnoff & SmillaJag har bestämt mig för att ta hand om de här två små charmtrollen Smirrnoff (Smirre) och Smilla :)  De är ju två av vildkattungarna som vi tog hand om. Än så länge bor de med sina syskon hos mina föräldrar men snart får de flytta (hela 70 meter! =) ner till mitt krypin. Ska bli så mysigt med två kissemissar! 

Höst

Borde verkligen byta mobil... till nån som tar bättre bilder. Älskar att ta bilder på allt möjligt som händer omkring mig å så är de ju så kul att stoppa in dem i bloggen oxå. Men trist att de är så dålig kvalité. 

Snart är de dags att flytta hem korna!  Då får jag gå där med en hink å locka så de hörs genom hela byn när vi kommer gående/springande, brukar oftast gå snabbt haha. Tur att vi numera går längs strandkanten och inte längs vägen förbi alla pedantskötta tomter som vi brukade göra förut. En liten bit måste vi följa byavägen, men de ska nog gå bra. 
Känns alltid så trist att ta hem dem, en jobbig period väntar för när de väl är hemma så ska kalvarna skiljas från korna och då står de och skriker i flera dar tills de är alldeles hesa...låter hemskt =(  Å jag tycker synd om dem, är egentligen för blödig för att vara bonde =/


    Småttingarna växer. Tjurkalvarna kommer jag sälja till en kollega som inte bor så långt bort från mig, kändes kul att han ville köpa dem, då vet jag att de får det bra och aldrig behöva gå med hungrig mage ( eftersom han tydligen öser i sina tjurar massor med bra foder) och så får jag ännu en anledning till att åka dit och kolla in hans gård som jag alltid har velat, men de har aldrig blivit av. Men nu ska jag!  Är klar med spridningen och plöjningen på udden, nu är det bara att förflytta sig till nästa gödselhög som ska spridas....
    Hjullastaren är svår att lasta med på åkermark. De gäller att inte börja slira för då täpper leran igen däcken direkt å då kan de bli såhär! Man kommer ingen vart! Brukar bli så när man bara har en liten pyttehög kvar från gödselhögen, å man känner sig sådär lagomt less och marken under en börjar bli mjukare och mjukare efter alla vändor fram och tillbaka... sen sitter man fast =( 

 


  Valtra vs. Deutz haha


Uppdatering

Nu var de ett bra tag sen jag uppdaterade min blogg.... ja har inte varit så flitig på att sitta vid datorn sen kattungarna kom, ja fastnar som alltid hos päronen och myser med kissemissarna efter att jag är klar med lagårn och stallet om kvällarna. 
Sen kl elva börjar ju dubbelavsnitten av sex and the city sista säsongen å jag har missat många av de avsnitten så då sitter jag fastklistrad i soffan. Älskar de där gänget, de är så roliga på sitt sätt alla fyra. De får mig alltid att tänka på mina närmaste vänninor och hur mycke de betyder för mig även om vi ses allt mer sällan. Det betyder så mycke att träffas ibland iallafall :) 

Interflora har fått köra två svängar till västmark för att jag har en hemlig beundrare som saknar mig.

  Så vackra!

Jag tror jag har fått årets sista kalv, den kom just i början av september.  Väldigt sent, men de kan inte hjälpas. De var tungt för ungtjuren att hinna med alla under samma tidpunkt förra sommaren så då blev de så här. Kan hända att min största ko "Buffeln" får en kalv oxå men de är lite svårt att säga om hon är fet av betet eller om de finns en kalv där inne i maggen, men om jag inte inbillar mig så tror jag hon har fått lite större juver oxå.. så vi får se va som händer.
Kalven som föddes var den 28:e  så nu har jag många småttingar!  
  
 Nyfödd! Har även plastat årets sista bal!! Hurra! Jag får ont i ryggen av att bara sitta i fiaten, stolen måste bytas till nästa år!

  Slutplastat för i år!


Syrran har provkört Valtran som jag fått låna hem (demotraktor 2)  :) här ska provas många innan jag bestämmer mig =P   Visst e hon ball som våga prova den! Tycker ja iallafall!  

Har som fastnat för den här Valtran, de är en N92  4 cylindrig 101 hästar. Tyvärr fungerade inte turbon som den skulle när jag lånade hem den så nu är den på rep, sen får jag låna den i slutet av september igen! Med fungerande turbo. Så kul!


  Så nu har jag fått med lite uppdatering :) 

Här kommer en liten bild på brorsan å Linnos lilla traktortjej som gillar att följa med och åka :)

Ebba
 
 

  i morgon sprider ja skit med mitt oljeläkande härk-gödselvagn. Skulle behöva repas på direkten, men va f*n ska ja göra, skiten måste ju ut så vi kan plöja....

Ska jobba som bara den sen på fredag blir det ikea i happis med Linda =D  Kuuul!  hoppas vi hittar några fina skor på skopunkten oxå :)

vildkattungar

En dag när mamma körde hem Ebba från dagis så råkade hon se att kattmamman, som vi misstänkte var en vildkatt, tillsammans med fyra små kattungar alldeles intill vägen vid solberg. Hon sa åt mig och jag åkte dit med kattmat för att försöka fånga dem, men jag såg bara kattmamman, men insåg att ja aldrig skulle få fast henne så jag lämnade mat vid några stugor så att de förhoppniongsvis skulle hålla sig kvar på samma område. 

Dan efter var kattmamman påkörd, hon låg död på sidan av vägen.

Hur skulle fyra små kattungar klara sig utan sin mamma...

Vi sökte som tok efter ungarna och tillslut hittade vi dem i ett härbre vid stugorna där mamma såg dem sist.
Snacka om lycka att hitta alla fyra!  ja blev så himla lättad, trodde aldrig att vi skulle hitta alla fyra.

Så nu bor de hemma hos mina föräldrar och mår så gott.
Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser deras nöjda miner när de ligger och spinner i korgen tillsammans alla fyra, tänk vilket grymt öde vi räddade dem från.
En stor spark i arslet till alla hjärtlösa idioter som skaffar sommarkatt och sen bara lämnar den till sitt öde när hösten kommer. Hur kan man bara vara så grym??

RSS 2.0