Årets första kalvar!

Medan jag var på valtraresan så fick vi årets första kalv!


Årets första :) En liten kviga


Idag var var de dags för nästa kviga att föda. Det blev långdraget. Kvigan ville först inte ha min hjälp vid födseln, utan reste sig så fort jag kom och skulle hjälpa. Det hände inget när hon krystade, man såg bara vattenblåsan och inget mer trots att timmarna gick. Tillsist så fick jag komma fram och hjälpa henne. Spräckte vattenblåsan, satte repöglorna runt kalvens klövar och drog medan hon krystade. Äntligen hände det nå, men det var tungt som attan att dra. Kände mig helt förtvivlad när de kändes som om jag inte skulle orka dra just när huvudet skulle ut, men så krystade hon än en gång och så kom den! Vilken lättnad!  Helt otrolig känsla. Kollade så att den andades och drog sen fram den till kossan. Hon var så stolt! En tjur blev det :)


Valtraresan

Har hunnit vara på valtraresa! Resan var hur kul som helst från början till slut :)  kring 60 pers var vi och ja måste säga de att det var ett riktigt trevligt gäng! Var väldigt blandade åldrar och mest män, tror vi var fem kvinnor! men de gick hur bra som helst och vi hade SÅ trevligt. Blev ju såklart mycke krökande när man åker på en sån där tripp, endel var konstant fulla haha. Men tycker ändå i de stora hela att vi var ganska skötsamma hela bunten. Inga skandaler alls!


Förfest i bussen efter att vi varit på valtrafabriken. Lägg märke till våra vackra Valtra mössor som vi fick på fabriken haha!


Här tillverkas traktorerna på löpande band!


Däckmontering


Cool, kan ja få den???


Uppradade för provkörning!!


Två av mina favoriter som ja provkörde.


TestbananDe mindre storlekarna.


Bjässen!


Vimmelbild med självaste chefen för Valtra. Han var med på middagen en av kvällarna.

God mat, trevligt folk, gott om dricka och bra upplägg av resan. Jag är helt enkelt jättenöjd! 
Saknar dock många av resenärerna, vi hade ju så kul ihop!


RSS 2.0