Uppdatering igen

Ja har börjat träna =P  eftersom ja vägrar fara på gym i stan så kom ja på den geniala idén att låna hem morsans orbitreck eller va den nu heter, placera den framför tvn och sen bara köra igång. Åkte även till min morbror och hämtade en sit up bänk som ja ska plåga magen med! Drog igång samma kväll och råkade nog överanstränga mig gode rejält. Magen är helt uppsvälld och ja kan varken skratta eller hosta för då gör det jätteont i magmusklerna. Om ja sitter ner ett tag å sen reser mig så måste jag linka fram som en gamling haha, ja ser inte klok ut. Så idag var det lite knepigt att jobba kan man lugnt säga...mycke pustande och stonkande bara för en sån enkel sak som att ta sig upp i traktorn!

Skulle ha lydit ett gott råd att ta det lugnt i början. Men för mig är de alltid allt eller inget.... så när ja började så gjorde ja det rejält. Kanske ja lärde mig nånting den här gången.
Är iallafall kul att träna när ja kan göra det hemma och framför tvn :)

Mina katter har börjat vara ute om dagarna!! de är så skönt för deras utevistelse har gjort dem till "riktiga" katter. Som instängda lägenhetskatter gick de mig på nerverna, de skulle vara kring mig hela tiden, sprang efter mig, klättrade på mig, de höll helt enkelt på att reta gallfebern på mig för att de var FÖR sociala. Men ja kan förstå dem, sitta ensamma i läggan medan ja är ute å inte ha så mycke att göra, klart de fick damp av det. Så jag började vänja dem med att gå ut och nu är de ute nästan hela dagarna och får hitta på egna äventyr ute i det fria! Sen kommer de in sover, tvättar sig och beter sig som katter ska göra. Nöjd :)
 

Ja å en av vildingarna, Smirre.

Har hunnit vara till K  i sunderbyn å kollat på hennes unghäst som hon ville att jag skulle köpa. Han var såå fin!  Men jag var tvungen att tacka nej. Jag har inte tid med nån mer häst...Tog några bilder på deras getter oxå haha! De var bara för söta =)Har varit iväg på extraknäck som avantförare hos en bekant som håller på att bila bort betong i sin gamla lagård. Sånt hade jag gärna farit på oftare, fick bra betalt och jag tycker de är kul att fara iväg å träffa folk.S körde Brokken medan ja lastade ut betongen med avanten. 


I veckan kom M från Lantmanna hämtade stor plogen som jag bytt in när ja köpte traktorn.
Passade på att fota, såg så kul ut med plogen kopplad bakom traktorn den här tiden på året!

Annars är de rätt lungt bondeliv ja lever nu när de är vinter å mindre att göra... men nu kommer allt pappersarbete! håller på att bokföra och så ska det göras en massa ansökningar. 


Snart kommer Totte att åka tillbaka till sitt förra stall... =(  ja som har blivit så kär i honom. Tycker han är så mysig. Världens goaste, den enda jag får hålla på å pussa så här mysigt på mulen. Å när han tittar på mig så känns det som om han tycker om mig oxå, hans ögon är så kärleksfulla på nå vis. Ska ut å fota honom med systemkameran snart så då ska ja lägga ut bilder på sötnosen.

Tragedin i Orrbyn

STORBRAND. En stor ladugård i Södra Orrbyn brann ner till grunden natten mot fredag. Större delen av mjölkkorna kunde räddas undan lågorna. Däremot innebrändes ett 40-50-tal kalvar.
Foto: Roland S Lundström norrbottenskuriren


En ladugård i Orrbyn, råne har brunnit ner. 50 kalvar och ungdjur blev lågornas offer. Tack vare den rådige bonden som körde rakt in i väggen med traktorn för att få upp en stor öppning för korna så lyckades de rädda de flesta korna, men tyvärr var det några som sprang in igen... Obehagligt att kor tänker sådär, att de vill in till tryggheten och har ingen aning om att det blir deras död.... usch så otäckt. Jag lider med bonden och de anställda, det måste ha varit en fruktansvärd upplevelse att vara med om detta.

Mina föräldrar som faktiskt byggt upp den där ladugården var där och såg på tragedin idag och de tycker det är jättesorgligt... det förstår jag. Gården betydde mycket för dem även om det var ett avslutat kapitel, tänk då bara hur det ska kännas för den nuvarande brukaren och de som jobbade där....

Ja ska dit med en kompis i morgon. Kan inte riktigt förstå det förän jag sett det med egna ögon.


Utmaning

Lena (www.livetpalandet.blogg.se) utmanade mig och givetvis antog jag utmaningen =)


4 av mina favoritprogram på tv.

-CSI
-Höök
-Bonde söker fru
-100 höjdare

4 saker jag gjorde i går.

- Städade
- Tog hand om djuren
- Tog en whisky hos grannen efter att ja skottat åt honom.
- Satt på internet

4 saker som jag ser fram emot.

- Utöka min verksamhet
- Tona håret mörkare =P
- En resa som ja hoppas på att ja kommer unna mig till hösten! 
- Höskörden

4 av mina favoritresturanger

- oj jag som äter ute SÅ ofta haha... Waldorf...blir ju typ bara luleås mest kända =P
- Österns pärla
- Får man ta korvgubben?? haha
- En libanesisk resturang i sthlm, minns ej va den hette, men de var ett jädra drag där!

4 saker på min önskelista

- Hus
- Pengar
- L70
- Pick up


4 personer jag utmanar.

Emma
Linda
Syrran
Linnea

Fullt med tjejer i traktornSnacka om stolt faster när hon får åka omkring med så här många tjejer i traktorn :)  Storebrors två tvillingtjejer Alice å Elin och så lillebrors Ebba. Tur att traktorn är rymlig!


Brorsan å Alice

Dyrt rep

Avantens fyrhjulsdrift la av veckan innan jul. Blev bråttom att frakta iväg den till norrbottens maskin så jag skulle hinna få tillbaka den innan jul. den blev precis klar innan dess tack å lov. De var en drivmotor till fyrhjulsdriften som gått sönder och bara den lilla saken kostade ca 10 000, sen allt arbete och lite annat småfix gjorde att notan slutade på 19 000!
Dyrt...Å snart ska 4300 an på rep... vill inte ens nämna va det repet beräknas kosta...


Ballass!

Sen jag köpte nya valtran så har de helt plötsligt blivit så himla kul att hämta balar! De som alltid var så grymt trist förr.... då var vi dessutom tvungna att vara två, en som körde hjullastaren och lastade på balarna och en som körde ballasset. Vilket alltid betydde att ja var tvungen att släpa ut min stackars far som är så less på allt vad jordbruk heter...
Nu fixar ja det själv och de är hur skönt som helst! Ja skulle kunna sitta i den där traktorn hela dagarna....Decemberkalven!

Sent i december fick jag en riktig överraskning när jag körde ut avanten för att ströa i ett av uthusen, en alldeles nyfödd kalv låg där inne! Den mådde fint och kon var där och skötte om den.
Måste erkänna att ja inte alls hade koll på att den kossan skulle kalva...ja trodde hon var tom och har därför inte haft en tanke på att kolla juver osv. men hur kunde jag missa det? hur dålig koll har jag egentligen? Tack och lov bara att allt gick bra! Fick hjälp av pappa att bära in den lilla kraken, som ändå väger rätt mycke så vi fick hjälpas åt för att orka den. Kon följde snällt efter. Så nu bor de i en sjukbox inne i lagårn tills kalven hinner växa till sig lie sen får de gå ut igen :)Nyfödd!En liten kviga blev det =)

Sjuklingen

Igår kom febern.... jag har legat död hela natten å hela dan idag. Men på eftermiddan var de dags att vakna till liv och gå och sköta om djuren. Hur sjuk man än är så måste man ju såklart ut till dem :)  Är iallafall bra att jag har dikor som mest sköter sig själva bara man ser till att de har mat, rent att ligga på å tak över huvudet. Hade varit värre om ja hade mjölkkor, det hade jag inte orkat med idag. Men då hade jag å andra sidan haft råd med en avbytare =/
Har hunnit med några filmer, riktiga kärringdramor/komedier som jag både buar och hurrar för.
 
Ps. I love you var en helt underbar kärleksfilm, jag låg där i soffan och bölade och tänkte att om nån skulle se mig i fönstret så skulle de ju tro att ja höll på att bryta ihop, nästan lite skämmigt hur mycke gråt filmen locka fram, men den var ruskigt bra. Handlade om Holly, (hillary swank) som mister sin man Gerry (gerard butler) i en hjärntumör och efter hans död börjar det komma brev till henne som han i hemlighet skrivit och planerat att de skulle komma med jämna mellanrum och i breven hjälper han henne att gå vidare, varje brev avslutas med ps. I love you.....
Hyr den!
  


  Min brors flickvän, var oxå väldigt bra, trodde den skulle va trist som alla andra sånna där fjantiga filmer, men den här var rolig och romantisk och dessutom älskar jag Steve Carell och de var kul att se honom i en roll där han inte bara fånar sig hela tiden :)  så hyr den oxå!

 Margot at the wedding kan ni skippa, den var inte alls nå vidare... långtråkig, svart humor och ett riktigt dåligt slut. Trodde den skulle va bra när min favorit Jennifer jason leigh var med och även jack black... visst, de är ruskigt bra skådespelare, men storyn vara bara så dålig.

 A love song for Bobby Long, den har ja sett flera gånger och blir som aldrig less....

RSS 2.0