Vårvintermys!

Nu har vi skottat fram vår snöbegravda jaktstuga! Så nu ska vi grilla och mysa vid elden till helgen :) Hoppas bara de blir fiint väder!
Nya traktorn

Jag har bytt in min "gamla" traktor och köpt en steglös Valtra Direct N 142.  Den öppnar dörrar för framtida entreprenadprojekt som vi funderar på. Min förra var snäppet för liten för sånt jobb. Den här traktorn har all utrustning vi behöver, är utrustad med hyttfjädring och framaxelfjädring som faktiskt känns som ett måste här efter vägarna vi färdas på, det hade inte min förra traktor. Den har eco driving vilket innebär att traktorn jobbar med låga varvtal, det är nånting jag är riktigt nöjd med för det skiljer massor från min förra valtra som nästan alltid var uppe i höga varv.
Lastaren går att ställa in i olika snabbhetsgrader och fastän man står still eller kör sakta med traktorn så höjs varven då man rör joysticken, medan man själv bestämmer körhastigheten. släpper man gaspedalen stannar traktorn även i lutning. Kändes väldigt skumt första veckan men nu börjar man komma in i körsättet och den känns hur bra som helst. 

  


Tösen - en motvillig fotomodell

Ja har aldrig träffat en häst som avskyr kameror så mycket som Tösen gör =P så fort jag tar fram den och börjar fota så går hon sin väg eller så ställer hon sig i ett hörn i boxen där man inte alls kan fota henne.
men idag passade jag på att fota henne när hon stod fastbunden i gången :)  Hon är så vacker, när man för luggen åt sidan så kommer hennes underbart mörka djupa ögon fram och man kan stå där och bara titta på henne hur länge som helst.


Tösen med sin gubbe Rolle


Bjuder på en bild på lilla trollet Zakk oxå :)

Ja måste säga att ja tycker de är dösvårt att fota innomhus. Här har jag lekt lite med egna ljusinställningar och ja ser ju att bilderna blev nog så ljusa... får träna mer. De är bara så svårt! men kul är det!

Nelly lekte som vanligt med kaninerna medan jag gjorde stallet.
Aberdeen angus/ Hereford

Så här gullig blir en korsning mellan angus och hereford :)

Söt va?! Blir spännande att se hur färgen kommer bli när hon är ute i solen. Tror hon blir mycket ljusare för vi har fått kalvar med liknande färg som nästan blivit helt bruna när de har blekts i solen.

De här är vår första angus korsning, det kommer fler snart :)


Operation

Jag var inställd på att det skulle bli Nellys sista besök på djurkliniken då hon skulle på återbesök. Vi knallade in och doktor bergdahl tittade på henne och sa att knäledsinflammationen hade läkt fint, men hon visade fortfarande smärta och hälta, vilket pekade på att allt inte stod rätt till därinne. Han föreslog en operation för att se vad som var fel. Jaha, tänkte jag, vad innebär det? Nu med detsamma eller vad?! Jo en annan patient hade lämnat återbud så tiden efter min och Nellys var ledig vilket innebar att hon fick opereras direkt! en sköterska kom in och gav henne lite lugnande och sen fick jag med en klump i halsen lämna min kära vovve på kliniken. Hon skulle stanna där över natten och jag fick hämta henne dan efter.
Kändes hemskt att åka hem utan henne. Satt med gråten i halsen hela vägen hem. Hur skulle hon klara sig där utan mig. Hon som är så mammig. 

Det gick bra såklart, dagen efter fick jag hämta en väldigt drogad hund och jag insåg att det senaste dygnet kan inte ha oroat henne så väldans mycke, hon hade nog alldeles för mycke medicin i sig för att känna någon större stress över att vara borta.

Operationen var nödvändig för precis som dr Bergdahl trodde så var det något som inte stämde i benet. Korsbandet var av och nu hade han ersatt det med två nylontrådar. Så fort såret har helat och stygnen tagits bort så ska hon tränas så att det bildas muskler kring korsbandet och hon har ett väldigt strikt schema som vi måste följa till punkt och pricka om jag vill ha en frisk hund. Vattengympa och hela faderuttan ska hon träna för att bygga upp de rätta musklerna. Hon får inte springa lös på fyra månader utan ska gå kopplad hela tiden! 

Stackars Nelly, hon som är van att alltid springa lös på gården och vara med mig i mitt arbete med djuren! Hela hennes liv ändrades över en natt.. hon fick nu vänja sig med att bli inlåst hemma på morgonen efter vår morgonpromenad. Ni kan ju gissa vilket ylande och gråtande det var bakom dörren den första veckan. de var hemskt!  Men så tillslut vande hon sig och nu går det hur bra som helst! Hon har blivit bästis med Kurre, vår katt som oxå är inne om dagarna så hon är ju inte HELT ensam iallafall. 


Inge mer bus i snön för Nelly i år! =/

Det enda positiva med den här skadan är att vi håller på att försöka dressera henne nu medan hon ändå ska vara i koppel så länge. Hon har haft alldeles för lösa tyglar tidigare, de är det många som fått erfara =/  Så förhoppningsvis har vi en mycket lydigare hund den dagen hon blir frisk. 


RSS 2.0